Последният в класирането на Серия А Каляри почти сигурно вече може да се счита за изпадащ, след като Италианската футболна федерация отне още три точки от и без това скромния актив на клуба. Причина за санкцията стана недоглеждане от страна на юридическия отдел на Каляри, който заведе дело за клевета срещу бивш играч.

Според правилата на ИФФ обаче, професионалните лица във футбола нямат право да започват правни действия срещу други такива лица, без изричното съгласие на федерацията.

Каляри пренебрегна това правило, когато през февруари 2007 година повдигна обвинение в клевета срещу Джанлука Грасадония. Грасадония, който сега играе за Салернитана, заяви в интервю, че ръководството на Каляри е в близки отношения с най-бруталните фракции на атигката си и е накарало хулиганите да му окажат въздействие, за да напусне клуба по собствено желание.

След като стана ясно, че от Каляри не са поискали позволение от централата, на отбора ще бъде приложено упоменатото наказание – отнемане на точки, а президентът Масимо Челино бе наказан за една година. Клубът ще трябва да заплати и над 25 000 евро глоба.

В момента Каляри има 18 точки в Серия А, а след санкцията ще е с 15, което ще означава на девет точки от зоната на спасението.