Каляри избегна сериозно наказание, заради расистките прояви на своите фенове спрямо нападателя на Интер – Ромелу Лукаку в началото на месеца при победата на „нерадзурите“ в Сардиния с 2:1. За сметка на това клубът бе глобен с 5000 евро, пише The Guardian, заради хвърлени бутилки на терена по време на неделната победа с 3:1 над Парма, с което за сетен път се доказа, че в Италия липсва футболна култура от страна на привържениците.

Белгиецът бе обект на маймунски песни и скандирания, докато се готвеше да изпълни дузпата, която донесе победата на неговия отбор преди малко повече от 2 седмици. Италианската футболна федерация обаче сметна, че тези действия не могат да се считат за дискриминационни от страна на запалянковците на домакините.

Полицията в Сардиния сподели по случая, че само по време на изпълнението на дузпата е имало скандирания, викове и подсвирквания към противниковия играч, докато се е готвил да бие наказателния удар. Органите на реда допълват, че единствено отделни фенове са се подигравали с белгиеца, но заради големия шум на стадиона, не са могли установят какво точно се адресира към него и не може да се докаже, че е на дискриминационно равнище.