Опитният полузащитник на Милан Дженаро Гатузо иска росонерите добре да се подготвят за градското дерби с Интер, което е в следващия кръг на Серия А, на 2 април.

Гатузо и компания взеха само точка в последните си два мача и позволиха на нерадзурите да се доближат на само 2 точки от лидерите. Така Derby della Madonnina се превърна в решителен мач за титлата в Калчото.

“Загубихме точки по пътя си. Не спечелихме срещу Бари и загубихме от Палермо, въпреки че не направихме лош мач”, коментира 33-годишният безкомпромисен халф.

“Резултатът от това е, че битката за Скудетото отново стана отворена. Не мога да скрия факта, че по някакъв начин сме разтревожени, но сега трябва да мислим за дербито, знаейки, че това е мач, за който трябва да се подготвим добре.”

“Ще бъде странно да видя Леонардо на пейката на противниковия отбор, но той постига добри резултати. За мен той ще бъде просто съперник”, каза Гатузо за Леонардо, който през миналия сезон бе треньор на Милан, но Силвио Берлускони му показа вратата и сега бразилецът е начело на Интер.