Полузащитникът на Милан Дженаро Гатузо бе ядосан на самия себе си, заради контузията, която получи по време на полуфиналната среща с Манчестър Юнайтед снощи. Борбеният халф на „росонерите” обаче обеща пред медиите в Италия, че ще излезе и в реванша.

Милан имаше преднина от един гол, – 2:1 – когато Рино получи разтежение на ходилото, а в последствие отборът му загуби с 2:3 на „Олд Трафърд”.

„Има седмица и нещо до реванша и аз ще дам всичко от себе си до тогава да съм готов. При всички положения, ние ще се борим на „Сан Сиро”,” заяви Гатузо.

„Разстроих се, че трябваше да оставя съотборниците си. Аз много рядко напускам терена и този път се почувствах наистина зле. Резултатът бе болезнен и предвид факта как играхме, затова е нормално да сме ядосани. Но няма място за притеснение – аз ще съм добре за следващия мач,” сподели чувствата си той.

„За да стигнем финал, трябва да играем по най-добрия начин, но ние знаехме това и преди първия мач. Това нямаше да се промени, дори ако бяхме завършили 2:2. Сега аз съм убеден, че 70000 фенове на „Сан Сиро” ще ни подадат ръка.”

Въпреки че се нуждаят на всяка цена от победа на 2 май, но все пак има предимството на двата гола на чужд терен.

„Не виждам причина да се притесняваме. Показахме, че сме корав отбор и се борихме от гол пасив до гол в повече. Резултатът не е лош,” добави Гатузо.