„Този път съм малко разтревожен, тъй като само съдбата няма да е достатъчна“, каза бившият италиански национал Дженаро Гатузо преди полуфинала на Евро 2012 между Германия и Италия.

Гатузо смята, че тимът на Йоаким Льов има много оръжия и в Скуадра Адзура не само трябва да имат късмет, но и да играят на предела на възможностите си, за да отстранят немците.

„В Реал Мадрид Месут Йозил разочарова, но в националния отбор той е опустошителен. Или Лукас Подолски, който не блести в Бундеслигата, но тогава, кой знае как, в националния той се превръща в шампион. Мануел Нойер, който би се очаквало да бъде слабото звено, се трансформира в един от най-добрите вратари в света.“

„Немците би трябвало да търсят начин да ни победят, виждайки, че не са го правили преди. Полуфиналът през 2006 година се очакваше да бъде поход към Берлин за тях, като те дори не слагаха в сметките, че ние можем да спечелим“, каза още Гатузо.

До края на миналия сезон Дженаро Гатузо, който е световен шампион от Мондиал 2006, носеше екипа на Милан, но договорът му не бе продължен и наскоро той подписа за 2 години с швейцарския Сион.