Треньорът на сензацията в Серия А за втора поредна година Аталанта Джан Пиеро Гасперини сподели, че по негово мнение системата за видео-асистент повторения се е провали напълно и дори е създала още повече обърквания по време футболните срещи. 

Темата около употребата на ВАР се разгорещява с всяка изминала седмица в Италия, след като редица клубове се оплакаха от не достатъчно честата употреба на системата и липсата на яснота в ситуациите, в които тя трябва да се използва. Сред оплакалите са клубове като Милан, Рома и Наполи.

Сега Гасперини също се включи в дебата, коментирайки плановете за промени във връзка с употребата на ВАР, според които треньорите ще имат право на определен брой обжалвания на мач, подобно на тениса. 

"Според мен това ще създаде даже повече обърквания и хаос по време на срещите. Какво мога да видя аз като треньор от 70 метра, което съдията или ВАР не е видял? Аз съм треньор, не искам да съдийствам по време на срещата", започна италианецът. 

"Не искам да трябва да говоря за тези неща, защото не са хубави. Не става въпрос само за Аталанта, а генерално - има твърде много грешки и неясноти при употребата на системата".

"Според мен ВАР се провали напълно. Вместо да изпълни планираната цел да реши проблемите с несправедливостите в играта, той създаде още повече дискусионни моменти и неясноти", завърши темата специалистът.