Президентът на Аталанта Антонио Перкаси зае страната на треньора Джан Пиеро Гасперини в конфликта му с капитана Алехандро Гомес. Босът застана плътно зад наставника и определи случая за приключен.
 
"Всичко за Папо Гомес вече е казано и не може да се направи нищо. Много говорихме, обсъдихме различни варианти, но за съжаление няма изход, решение не се намери. Колкото и важен за нас да е Алехандро, Гасперини е нашият мениджър и той изведе Аталанта до това ниво. 
 
Никога преди не съм си мислил, че можем да се развием в такава степен, а какво да говорим за участие в Шампионска лига и излизане от груповата фаза. Аталанта няма да се промени и ще запази стила си. Ще работим както досега и не предвиждам никакви промени. Моето желание е Джан Пиеро Гасперини да остане завинаги и не бих могъл да искам друго. Вярвам, че предстоят още по-добри времена за нас и тепърва ще постигнем големи успехи", каза Перкаси.
 
Гасперини е истинска легенда в Бергамо и е обичан и уважаван от всички. Алехандро Гомес, който също се радва на голяма любов от "тифозите", развали отношенията си с треньора и по всичко изглежда, че няма връщане назад. Явно различията между двамата са непреодолими и още през януари аржентинецът ще си тръгне.