Старши треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини може да пропусне финала за купата на Италия с Ювентус, тъй като е обидил допинг ченге, съобщи италианската информационна агенция АНСА.

Спортен прокурор вече е поискал наказание от 20 дни за Гасперини, който прекъснал грубо изненадващата проверка за допинг на един от футболистите на бергамаските. Според официалното лице, което е извършвало проверката, Гасперини е използвал неприлични изрази по негов адрес и е наругал цялата антидопинг система в Италия. Той е прекъснал теста и е накарал футболиста си да напусне.

На 10 май предстои заседание, което ще вземе решение по случая, а преди това Гасперини ще бъде привикан на разпит, за да даде своята версия по въпроса.

Ако поисканото от спортната прокуратура наказание от 20 дни бъде прието, наставникът на Аталанта ще пропусне последните три мача за сезона в Серия "А", както и финала за купата на Италия, който е насрочен за 19 май.

В момента Аталанта заема четвърто място в класирането в Серия "А", като изостава изостава с една точка от третия Ювентус и с две от втория Милан осем кръга преди края.