Треньорът на Дженоа Джан Пиеро Гасперини заяви, че неговият тим е показал повече глад за победата от Интер в днешния двубой от Серия А, който приключи при резултат 1:0 за „грифоните“.

Единственият гол в двубоя бе дело на Лука Антонели, който нанесе първо поражение за „нерадзурите“ в Мараси от 20 години насам. Мачът бе по-специален и за Гасперини, който имаше изключително кратък и неуспешен престой като треньор на Интер.

„Получи се добър мач при тежки условия, имаше много вода на терена“, коментира специалистът. „Интер е силен физически тим, но Дженоа се справи наистина добре и игра с интензитет. Този успех значи много за нас.“

„Без съмнение стадионът и тези фенове помогнаха на отбора и ни дадоха нещо повече, особено когато играем с подобен глад. Към края условията се влошиха и двата отбора в известен смисъл ритаха топката към наказателното поле и се надяваха на най-доброто.“

„Вярвам, че нашето желание да победим беше решаващо. Макар че не останах в Интер за дълго, успях да си спечеля уважението и адмирациите на играчите там. Винаги се опитвам да прогресирам и продължавам да ги уважавам“, допълни Гасперини.