Наставникът на Милан Филипо Индзаги няма да бъде уволнен. Това стана ясно след днешната среща между президента Силвио Берлускони и изпълнителният директор Адриано Галиани.

Очакваше се, че конфузното реми 2:2 с Верона у дома през уикенда е било последната капка в чашата на нетърпението към слабите резултати на тима и това ще струва поста на младия специалист.

Днес обаче Галиани се застъпил в полза на Пипо, за когото това е дебютен сезон като наставник на най-високо ниво. Бившият вицепрезидент на „росонерите“ някак е успял да овладее гнева на Берлускони, който бил повече от разочарован от видяното срещу Верона. Политикът бил бесен заради избора на стартова единадесеторка, особено избора на Джампаоло Пацини вместо Матиа Дестро.

Общо взето според медиите в Италия Индзаги е бил на косъм от уволнението, преди Галиани да се намеси. Той обяснил на Берлускони, че треньорът се опитва да се справи с многото контузени играчи в състава си, а също така изтъкнал и липсата на подходящи хора, които да заместят Индзаги, ако последният бъде освободен.

Засега наставникът остава начело на Милан, но милостта на Берлускони няма да бъде вечна и още следващият мач срещу Фиорентина може да се окаже последен за Индзаги.