Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани обяви, че е открил точната диагноза за проблемите на своя тим, но не знае точно как да ги разреши.

„Диагнозата е ясна – когато ни се даде малко пространство, ние сме унищожителни. Кака не може да бъде спрян и ние се мъчим във вътрешното първенство, само защото съперниците ни се затварят и ни подлагат на напрежение,” заяви той след успеха с 3:0 като гост на Шахтьор в Шампионската лига. „Лудост е, че с един и същ състав и тактическа постройка ние печелим с разлика далеч от дома, и след това се проваляме на „Сан Сиро”. Това никога не се е случвало преди.”

Въпреки ме Карло Анчелоти разчита почти винаги на схема 4-3-2-1, „росонерите” все още нямат победа на свой терен в Серия А този сезон. За сметка на това те са отбелязали 10 гола в последните си два мача като гости.

„Нашето представяне зависи до голяма степен от това дали реализираме положенията си. Ние играхме много добре срещу Торино, но не успяхме да оползотворим три или четири много изгодни ситуации. Щом веднъж вкараме, съперникът се отваря и търси изравняване, и тогава пред нас се открива пространство, в което много трудно някой може да ни спре,” анализира Галиани.