Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани остана доволен от снощното нулево равенство между „росонерите” и Арсенал в Шампионската лига.

„Предвид начина, по който се развиваше мачът в началото на второто полувреме, ние сме доволни. Арсенал е един добър отбор, лидер във Висшата лига. Равенството бе трудно извоювано и ние знаем, че и реваншът ще е тежък, но очакваме да се класираме и да продължим в надпреварата,” заяви босът на Милан.

„Шампионската лига е едно различно състезание, що се отнася до атмосфера, подготовка, всичко. Сега ние трябва да работим здраво, да се трудим и върху физиката – особена Кака и Кларънс Сийдорф, тъй като на тях им липсваше острота – и тогава ще имаме един по-различен Милан на реванша,” продължи Галиани. „Дали имаме контузени? Пато има някакви болки, Неста излезе, преди да се усложни състоянието му, но и двамата ще са добре в най-скоро време.”

Вторият човек в Милан допълни: „Хората забравят, че заради Световното клубно първенство ние натрупахме доста повече мачове от останалите отбори. Нашите играчи не са роботи, те са човешки същества.”

За самия мач на „Емирейтс Стейдиъм”, Галиани заяви: „В нападение не бяхме толкова опасни, колкото ми се искаше. Пато се придвижваше добре, но просто понякога нямаме късмет. Ударът на Адебайор, който удари гредата, бе извън даденото от рефера продължение, и щеше да бъде много неприятно, ако бе отбелязал. Аз дори си помислих, че топката влиза – все още се възстановявам от шока!”

„Преди 13 години гостувахме на Арсенал на „Хайбъри” и направихме 0:0, а на реванша у дома спечелихме с 2:0 – надявам се, че пак ще се случи нещо такова. Постлали сме си, и трябва да лежим на това, което сме си направили, но мисля, че имаме сили да влезем в първата четворка. Не мога да си представя Милан да не играе в Шампионската лига догодина, въпреки че е трудно да я печелим всеки сезон,” завърши в типичния си стил Адриано Галиани.