Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани категорично отхвърли възможността отборът да се подсили с известни футболисти през зимния трансферен прозорец.

„Росонерите“ все още са в процес по смяна на собствеността и китайският консорциум Sino-Europe Sports не може да влезе във владение вече месеци наред. Ново развитие се очаква чак през март, а това означава, че азиатските финанси все още са недостъпни.

Така януарската трансферна кампания на Милан отново ще се води от Галиани, който ще се съобрази с икономическата ситуация пред клуба. „Трансферната ни кампания се очертава много сложна. Всичко става много трудно. Аз мога да направя сделка, да я приключи, но после ще ни трябва одобрението на хората от Sino-Europe”, коментира Галиани.

„Пазарът се движи толкова бързо – трудно е да приключиш сделка, а какво остава да търсиш одобрение от трета страна. За да проведем неутрална кампания, първо ще трябва да продадем някого, за да купуваме. Не знам какво ще се случи през януари.“

„Категорично мога да изключа привличането на големи имена“, добави шефът и призна, че харесва младият талант на Асколи – Рикардо Орсолини. „Орсолини ни допада, той е много добър футболист, левичар, който играе отдясно и може да бъде добра алтернатива на Сусо. Предстои му да извърви дълъг път, но с Берлускони сме се разбрали да се фокусираме върху младите италианци.“