Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани засили истерията около раздаването на наградите в края на сезона, заявявайки, че светът ще свърши, ако халфът на росонерите Кака не получи Златната топка на церемонията в Париж на 2 декември, на която по традиция се връчва отличието.

„Не мисля, че може да има някакво съмнение относно това, което той направи и това, което продължава да прави” – каза Галиани преди загубата от Емполи – „Не мога да видя никой друг, който да го бие за трофея.”

„Той спечели Шампионската лига, той стана голмайстор на надпреварата. Той е най-добрият играч. Ако той не спечели, това ще бъде краят на света, говорейки във футболен аспект”, категорично заяви босът на Милан.

Освен титлата в най-силния клубен турнир в света, Кака спечели и Копа Америка 2007 с екипа на Бразилия. Кариоката не игра при днешната домакинска загуба на Милан от Емполи с 0:1, тъй като през седмицата игра световни квалификации със селесао и бе предпочетено той да бъде запазен за мача от Шампионската лига срещу Шахтьор Донецк.