Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани беше безкрайно откровен по отношение на привлечения обратно през лятото нападател Марио Балотели. Клубният шеф в прав текст заяви, че дотук италианският таран се представя под възможностите си, а това се дължи на психологически проблем.

„Росонерите“ поеха пореден риск със Супер Марио, когото продадоха на Ливърпул преди началото на сезон 2014/2015. След като бившият ас на Сити тотално се провали на „Анфийлд“, Милан реши, че може отново да го върне към предишния му блясък и го взе под наем с опция за откупуване в края на кампанията.

Дотук обаче изглежда малко вероятно последната да бъде активирана, когато настъпи моментът. „За съжаление Марио Балотели не показва това, на което се надявахме“, коментира Галиани, който по принцип беше един от големите застъпници на футболиста. „Има още много мачове до края на сезона и дано Бало си възвърне формата. Дано покаже това, на което беше способен до преди 3 години, когато сам ни завлече в Шампионската лига.“

„Той трябва да ни даде нещо повече. Пред него има дълъг път, докато дойде мигът, в който ще се реши бъдещето му. Марио трябва да прави неща, които умеят големите нападатели, а в момента той не успява.“

„Съгласен съм с треньора Синиша Михайлович, че става дума за психологически проблем, защото в техническо и физическо отношение Балотели все още е топ играч. Например Марио Манджукич не може да се мери с Марио по техника, но показва поведение на терена, каквото засега липсва при Балотели“, анализира Галиани.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS