Вчера от Милан публикуваха списъка си с футболисти за Шампионската лига, а изненадата в него бе липсата на младока Мбайе Нианг, който миналата година игра в мачовете срещу Барселона и остави отлични впечатления с изявите си.

Сега става ясно, че всъщност Нианг е можел и да бъде в състава за надпреварата, но гаф на директора Умберто Гандини е причината той да не попадне в списъка.

По принцип всеки отбор има право на А листа от играчи и на Б листа като втората е за играчи, родени след 1 януари 1992-а година и прекарали поне 2 години в клуба.

Оказва се, че Стефан Ел Шаарави е можел да попадне именно в Б листата и така да освободи място за Нианг в А листата. Вместо това обаче по погрешка от Милан са записали Ел Шаарави в А листата и съответно не е останало място за Нианг.

Миналата вечер от Милан публикуваха изявление на Гандини, в което той поема „пълна отговорност за грешката“ при подредбата на състава за Шампионска лига.

Сега обаче е твърде късно съставът да бъде променен и в следствие на грешката на Гандини, Нианг няма да участва в турнира през този сезон.