Интересно ново попълнение има в спортно-техническия щаб на футболния Рома. Става въпрос за бившия национален треньор на Италия по волейбол Джан Паоло Монтали.

 

Освен, че е един от най-известните волейболни специалисти на Апенините, Монтали има известен опит и във футбола, след като бе в борда на директорите на Ювентус.

 

От Рома обявиха чрез официалния си сайт, че са подписали договор за два сезона с Джан Паоло Монтали. Неговата роля в клуба от Олимпико ще бъде на консултант.

 

Той ще бъде част от мениджмънта на вълците заедно със спортния директор Даниеле Праде, техническият директор Бруно Конти и Кристина Мацолени, която е шеф на планирането.

 

С опита като треньор Монтали, който направи мъжкия национален отбор на Италия олимпийски вицешампион и двукратен първенец на Европа, може да е на помощ и на наставника на джиалоросите Клаудио Раниери.

 

В кариерата на Джан Паоло Монтали има и българска връзка. От 1990 до 1992 година той е наставник на Димо Тонев в Сислей Тревизо. В периода си начело на Италия от 2003 до 2007 година, той пък записа няколко поражения от националите на България.