Футболист от аматьорските дивизии в Италия бе лишен от състезателни права за пет мача, след като е уринирал срещу феновете на противниковия отбор. Джовани Либерти, който играе за състезаващия се в 5-а дивизия (Серия D) Турис (Торе дел Греко), е човекът с наказанието.

В добавеното време на мача срещу Сарнезе, който завършил 3:3, Либерти е уринирал в посока на сектора за гостуващи фенове, правейки неприлични и вулгарни жестове, показвайки половия си орган, се казва в доклада на Дисциплинарната комисия, която се занимава със случаите в Серия D. Отборът му Турис обаче ще обжалва наказанието. Президентът на клуба Антонио Колантонио заяви, че Либерти не е правил нищо от това, в което е обвинен.

Близо до терена има фонтан, а нашият футболист в края на мача е отишъл да пие вода от фонтана, след което е намокрил фланелката си. Може да е потекла вода и към шортите му. Не знам делегатът откъде си го е измислил, след като и противниците потвърдиха, че не са видели такова нещо, в което е обвинен. Друг футболист от Серия D също е наказан за пет мача. Това е Франческо Фериери от отбора на Фратезе, който е набил масажиста на Нардо. Инцидентът е станал по време на спиране на мача между въпросните два отбора, предизвикано от бой на трибуните между привържениците на двата отбора./БТА