Фрозиноне взе важна точка в борбата си за оцеляване в Серия А. Новаците в елита стигнаха до нулево равенство срещу фаворита Лацио на свой терен и това им дава малка глътка въздух в битката на дъното. 

Българският национал Александър Тонев помогна на домакините в битката им, макар че не започна като титуляр. Той се появи на терена в 70-та минута, но не помогна много в атакуващ план на тима си, но по-важното беше собствената врата да бъде опазена. 

Иначе Лацио започна много активно този мач, но така и не можеше да уцели вратата на противника. Антонио Кандрева в 12-та минута, Уесли Хьод в 26-та и Филип Джорджевич в 32-та пропиляха страхотни шансове да открият резултата. 

Техните изстрели не бяха точни, макар че бяха изключително опасни и така развръзката остана за втората част. След подновяването на играта Леонардо Бланшар от Фрозиноне стреля опасно с глава, но топката прелетя на сантиметри от гредата. Малко след това и Даниел Чофани изпусна страшен шанс. 

В 70-та минута влезе и Александър Тонев, но той така и не се отличи със запомнящи се изяви в нападение до края на двубоя. За сметка на това Лацио имаше страхотна възможност да открие в 80-та минута, когато Мирослав Клозе стреля с глава, но вратарят на Фрозиноне спаси по невероятен начин. 

До края двата тима си размениха по един страхотен пропуск, като Антонио Кандрева изпусна за Лацио, а Чофани не беше точен за Фрозиноне и в крайна сметка с това се изчерпаха хубавите ситуации от този иначе не чак толкова интересен двубой. 

След този развой, домакините събраха 23 точки и пълзят бавно към спасителния бряг. Те са засега само на две точки от последния над чертата Сампдория. Лацио пък е осми с 37 точки и все повече изостава от местата в зона Европа.