Бившият полузащитник на Арсенал Фреди Люнгберг е отхвърлил предложение от Ливорно, защото към него има интерес от страна на най-големите клубове в Италия. Това обяви агентът на футболиста, който в момента рита за американския Сиатъл Саундърс. Самият Люнгберг е дал да се разбере, че също иска да играе в по-голям клуб от Ливорно, макар все още да няма нищо сигурно.

Агентът на шведа Клас Елефалк твърди, че вече има други възможности за клиента му, но не пожела да обяви точно от кои клубове. „Чух за интереса на Ливорно, но има и други италиански отбори, които направиха запитване за него,” коментира Елефалк.

„Отличната форма на Дейвид Бекъм при завръщането му в Милан карат и другите да смятат, че Люнгберг може да стори същото. Но все пак той има още една година от договора си със Сиатъл.”

„Не мога да назова клубовете, но можете да си представите какви отбори биха поискали Люнгберг,” добави агентът. „Той игра цял сезон в САЩ без контузии, в страхотна форма, и стана най-популярният играч в Мейджър Лийг Сокър.”