Франк де Бур бе официално представен за нов старши треньор на Интер. Холандецът благодари на Интер, но заяви, че двете седмици, които остават до началото на сезона в Серия А, не са достатъчни, за да може отборът да бъде подготвен.

Бившият наставник на Аякс смени Роберто Манчини на треньорския пост.

„Първо, искам да благодаря на Интер за възможността, която ми дава. В Интер всички говорим на един език. За мен е много важно, че целта на всички в клуба е да върнем Интер там, където му е мястото. Нямам търпение да започна работа. Много съм въодушевен. Искам да се запозная с всички в Интер. Две седмици не са много време, но ние трябва да бъдем готови. Ще работим здраво, за да постигнем нашите цели“, коментира холандецът.

„Ситуацията не е идеална. Ние имаме достатъчно талантливи, а в същото време и опитни играчи. Няма да променяме нищо. Ние обаче имаме своя собствена философия, която ще се стремим да наложим. Вярвам, че ще постигнем успех. Надявам се скоро да сме на правилния път. Серия А значително подобри нивото си през последните години. Футболът, който се играе е значително по-модерен, в сравнение с преди две-три години. За първи път от Интер се свързаха с мен преди две седмици. Разговорът бе опознавателен. От ръководството искаха да разберат дали се интересувам от евентуална оферта. С моите адвокати разговорите преминаха много бързо. Интер е интересен клуб, велик клуб. За мен е огромна чест да бъда тук“, каза още Франк де Бур.