Френският нападател Сирил Теро се разписа на два пъти при едва третата победа на Удинезе за сезон 2016/2017 в Серия А. У дома „фриуланите“ надиграха с 3:1 гостуващия Пескара, за да прекъснат серията си от 5 поредни мача без победа.

Домакините наложиха силен натиск още от първите минути и той даде резултат. В 8-ата минута Дуван Сапата получи чудесен извеждащ пас в отдясно в наказателното поле, а Уго Кампаняро много наивно го задържа с двете ръцете. Реферът беше категоричен в отсъдената дузпа, а от бялата точка Теро изпълни в стил „Паненка“ с меко копване за 1:0.

Гостите можеха да изравнят в 28-ата минута. Джанлука Капрари получи отдясно и не се посвени да шутира към вратата. Стражът Орестир Карнезис беше безпомощен, а топката срещна напречната греда.

Пропускът помогна на Удинезе по-късно да дръпне с 2:0. В 71-ата минута Удинезе организира страхотно нападение отдясно, което Сапата завърши с тежък изстрел от около 17-18 метра. Стражът Албано Бицари боксира към границата на наказателното поле, където Теро посрещна топката в движение, за да я прати в долния десен ъгъл – 2:0.

Само три минути по-късно Пескара намали. Капрари се спусна на чудесен рейд отдясно, нахлу в наказателното поле и интелигентно остави за Алберто Акуилани, който от 12 метра препарира Карнезис с шут в горния ляв ъгъл – 2:1.

В продължението на мача Удинезе доуби интригата с трето попадение, което отново дойде от дузпа. Този път точен от наказателния удар беше Сапата за крайното 3:1.

Така Удинезе излезе на 15-а позиция с 10 точки на сметката си. Пескара остава точно над чертата със 7, на една под първия в зоната на изпадащите Палермо.