Алесандро Флоренци не обнадежди особено феновете на Рома по отношение завръщането си на терена, като заяви, че самият той няма представа кога ще е готов за игра.

25-годишният футболист напусна на носилка при победата над Сасуоло с 3:1 на 27 октомври, а впоследствие се потвърди, че е разкъсал кръстни връзки в лявото коляно. Все още не е ясно дали италианският национал ще може да играе отново преди края на сезона, а и той не можа да даде повече надежди на тифозите.

„Има толкова много вълнение, че ще играем на нов стадион. Надявам се институциите да разрешат всичко“, каза Флоренци при представянето новия дом на „джалоросите“.

„Моята контузия? Аз съм добре, следвам програмата си и всичко ще продължи толкова, колкото е необходимо. Не броим дните.“

„Сега мислите на всички са насочени към построяването на новия стадион, за останалото – ще видим. Феновете? Това да бъдат близо до теб може да промени напълно развоя на даден мач. Усещал съм го на други стадиони. Смятам, че така те могат да ти осигурят допълните точки през сезона“, добави Флоренци.