С два гола на Серджо Флокари Лацио постигна изключително ценна и много трудна победа с 2:1 над гостуващия Аполон Лимасол в Лига Европа. Така заради по-добрите си показатели от двубоите с кипърците „римските орли“ се нуждаят от само 2 точки в оставащите 2 мача, за да си гарантират място сред 1/16-финалистите.

Аполон влезе в мача с увереността от 6-те победи в последните си 6 шампионатни мача, но Лацио беше отборът, който диктуваше събитията на терена. Кейта Балде и Флокари направиха ранни пропуски, преди италианецът да открие резултата в 14-ата минута. Тогава Балде се впусна в пробив покрай няколко противника отляво, стигна до аутлинията и върна топката леко назад, където ветеранът подложи крак, за да направи 1:0.

Малко по-късно мощен шут на Гастон Сангой от Аполон предизвика куриозен момент, тъй като откачи част от мрежата зад вратата на Етрит Бериша и играта бе спряна за момент, докато проблемът бъде отстранен.

В 37-ата минута Флокари реализира 4-ия си гол в Лига Европа след невероятен удар с глава, при който нападателят се завъртя, за да може да стреля, а топката се отклони от страничната греда по пътя си към мрежата.

Не след дълго обаче и дошлите от Лимасол около 1500 привърженици на гостите имаха повод да празнуват. Лорик Кана и Михаел Сиани не се разбраха кой да пресече един елементарен пас на Сангой, а Фотис Папулис пое и с премерен шут намали за 2:1.

Кандрева можеше да успокои италианците преди почивката, но бруталният му шут от пряк свободен удар прелетя на половин метър над вратата. Само три минути след почивката Лацио като по чудо не вкара втори гол. Ернанес стреля отлично от фаул, вратарят на Аполон отрази, но топката попадна право в Кейта. Той обаче се подхлъзна в решителния миг и не успя да направи добавка.

В самия край на мача „лациалите“ можеха да изпуснат победата, когато от упор Бериша направи удивително спасяване с една ръка, след като Папулис бе изпуснат от отбраната.

В другия мач от групата Легия Варшава инкасира поражение с 0:3 като домакин на Трабзонспор и окончателно се прости с надеждите си за класиране напред. Доса Жуниор си отбеляза автогол в 71-ата минута, а 8 по- късно Олчан Адин подсигури успеха на турците.

Група J, класиране:

1. Трабзонспор 10 т.

2. Лацио 8 т.

3. Аполон 4 т.

4. Легия 0 т.