Капитанът на Рома Франческо Тоти изпревари първоначалните очаквания за възстановяването си от контузията в коляното и има голяма вероятност да бъде готов за мача с Интер за Суперкупата на Италия.

Физиотерапевтът на „вълците” Вито Скала потвърди вчерашната информация, че Тоти вече е готов да играе с топка, въпреки сериозната контузия на „принца на Рим” на кръстните връзки на коляното по време на равенството с Ливорно миналия април.

Въпреки мрачните прогнози относно завръщането на Тоти на зеления килим, футболистът се е хвърлил на 100 процента в рехабилитационната си програма и може дори да се възстанови за мача за Суперкупата на Италия на 24 август.

„Ако трябва да бъда напълно честен, все още е малко рано да се каже на 100 процента, дали Тоти ще може да играе срещу Интер. В момента работим, за да постигнем тази цел”, каза Скала пред италианските медии.

„Това би означавало да върнем капитана ни в игра след 4 месеца и 10 дни, което ще е с 20 дни по-рано от очакваното”, добави той.

„От друга страна обаче, не искаме да рискуваме с неговото здраве. Все пак трябва да се отбележи, че Тоти започна да тича и съвсем скоро ще започне да играе с топка”, коментира още физиотерапевтът на Рома.