Фиорентина уволни треньора си Делио Роси, след като вчера опитният специалист наби футболиста си Адем Ляич по време на домакинския мач от Серия А срещу Новара, завършил при равенство 2:2.

20-годишният сръбски полузащитник започна като титуляр, но за половин час игра се представи безобразно и бе заменен в 32-ата минута, когато виолетовите вече падаха с 0:2 у дома от изпадащия Новара.

Прибирайки се на пейката Ляич си позволи да жестикулира и да да обижда Роси, който без да се замисля нападна с юмруци халфа и го цапардоса няколко пъти в лицето.

Фиорентина реагира моментално и още снощи, часове след инцидента уволни Делио Роси, който спаси закъсалия отбор от Флоренция от изпадане.

„За съжаление трябваше да вземем това решение. Това беше сериозен инцидент и още по-изумително, че Роси, който е такъв спокоен човек, го направи“, казват виолетовите.

Делио Роси има дългогодишен страж в Серия А, като най-сериозна кариера направи начело на Лацио, където се задържа четири сезона - от 2005 до 2009 година.

По принцип 51-годишният специалист минава за доста уравновесен и спокоен, но изглежда Адем Ляич е успял да опъне нервите му повече от необходимото, за да се стигне до нападението от наставника над играча.