Фиорентина размаза гостуващия Рома с 4:1 във втория мач от програмата на Серия А днес. „Виолетовите” нямаха никакви проблеми на своя „Артемио Франки” и след попадения на Варгас, Джилардино и Гоби се поздравиха с изразителния успех.

Варгас откри още в шестата минута, а Джилардино покачи на 2:0 веднага след подновяването на играта през втората част. Само в рамките на три минути от 56-ата до 59-ата Пизаро от състава на „римските вълци” си изработи два жълти картона и трябваше да напусне принудително.

Последва нов гол на бившия нападател на Милан Алберто Джилардино, а Гоби вкара четвърти гол за Фиорентина в 73-ата минута. Крайното 4:1 оформи Баптища четири минути преди края.

Двубоят бе съпътстван и от неприятен инцидент. Преди началото на мача ултраси на домакините изпочупиха автобуса на Рома. За щастие няма пострадали футболистите, съобщиха от полицията.

С два гола на Гаетано Д'Агостино Удинезе се наложи с 2:1 над Киево като гост и остави домакините на 8 точки над зоната на изпадащите.

Тимът от Верона е 16-и с 34 точки, а първият застрашен- Болоня, има 26. Д'Агостино откри от дузпа в 35-ата минута, отсъдена заради нарушение на Марио Йепес, който събори в пеналта Фабио Куалярела. Домакините пропуснаха да накажат две грешки на защитата на Удинезе малко преди първото попадение и малко преди края на първата част.

Киево тръгна здраво напред в началото на второто полувреме, но стигнаха до равенство в 71-ата минута. Серджо Пелисиер изравни, след като остана непокрит и наказа вратаря Самир Ханданович. В последните секунди на двубоя Фабио Куалярела проби по дясното крило и центрира перфектно към Д'Агостино, който наказа домакините за втори път.