Фиорентина тръгна с домакински успех срещу Милан с 2:0 в първия кръг на италианската Серия А. Попаденията бяха дело на Маркос Алонсо в 38-ата и Йосип Иличич в 56-ата минута от дузпа. Милан пък остана с човек по-малко още в 36-ата минута, заради червения картон на Родриго Ели.

Иначе на Диего Лопес му се наложи да спасява вратата си още в 20-ата минута след изстрел на Никола Калинич от Фиорентина. В 36-ата гостите останаха с човек по-малко след втория жълт картон на 21-годишният защитник Родриго Ели, който спря непозволено съперник.

Фиорентина се възползва и излезе напред в 38-ата минута, когато Маркос Алонсо с чудесен удар в гория ляв ъгъл откри за 1:0.

В 53-ата Йосип Иличич получи добър пак и отправи обещаващ удар, но Диего Лопес се намеси навреме. Три мунти по-късно обаче домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Иличич превърна в гол и така Фиорентина дръпна с 2:0.

Милан пропусна шанс да намали в 87-ата, когато Джакомо Бонавентура получи удобен пас и стреля, но неточно и така гостите записаха поражение на старта на Серия А.

Фиорентина - Милан

източник: Gulliver/GettyImages