С официално изявление ръководството на Фиорентина атакува остро колегите си от Милан заради начина, по който се опитват да осъществят трансфера на Адем Ляич.

В Италия доста авторитетни източници сочат, че сърбинът вече се е договорил при какви условия ще заиграе на „Сан Сиро“, ала флорентинци не смятат да се разделят лесно с него.

Вчера съветникът на „виолетовите“ Паоло Панерай разкритикува „росонерите“ в социалната мрежа „Туитър“, като заяви, че подходът им при сделката е „в разрез с правилата“.

„Във връзка с казаното през вчерашния ден от Паоло Панерай по отношение на ситуацията с Ляич, Фиорентина потвърждава, че коментарите на нашия съветник са негова лична гледна точка. В същото време докато твърдим това, ние смятаме предложението на Милан за неприемливо, определено закъсняло и напълно неуместно“, гласи позицията на клуба.

До вчера във Фиорентина така и не бяха получили официална оферта за Ляич, като предложението за 8 милиона евро е било съобщено по време на телефонен разговор. Все пак от Милан реагираха и изпратиха оферта в писмен вид, но не прибавиха нито цент към вече известната сума.

Изявлението на флорентинци със сигурност доказва, че раздялата с Ляич вече ще бъде доста по-трудна.