Наставникът на Фиорентина Винченцо Монтела заяви, че неговият тим ще излезе без никакъв страх в дербито срещу Ювентус през уикенда и ще използва Аякс като отправна точка за своята тактика.

Холандският гранд хвърли поредната бомба в Шампионската лига, побеждавайки и надигравайки Юве с 2:1 в Торино и класирайки се за полуфиналите. Срещата даде надежди на „виолетовите”, че могат да повторят една от емблематичните победи над „старата госпожа” при първия престой на Монтела като треньор – с 4:2 насред „Артемио Франки” през 2014-а.

„Ще се изправим срещу разочарован, но яростен тим на Юве”, каза Монтела.

„Те ще бъдат способни бързо да отгърнат нова страница, но трябва да мислим за себе си и да се борим за нашите цели. У дома забравяме всякакъв страх.”

„Този мач е нещо, което значи наистина много за цяла Флоренция. Нашата победа с 4:2 преди време е доказателство, че всичко е възможно. Беше един прекрасен ден. В събота ни предстои важен мач срещу Ювентус, а след това в четвъртък идва ред на супер важния полуфинален реванш срещу Аталанта за Купата. Като цяло седмицата ще бъде решителна.”

„За да постигнеш резултати като тези на Аякс, е необходимо търпение, което не е характерно за Италия. Не бива да гледаме само към настоящите резултати. Не е необходимо да купуваш най-добрите футболисти, за да стигнеш до финал в Шампионската лига. Успешните тимове се градят с времето”, допълни бившият наставник на Милан.

Повторният дебют на Монтела начело на Фиорентина не беше особено успешен – 0:0 срещу Болоня.