Фиорентина загуби с 1:3 гостуването си на Удинезе и не успя да се възползва от грешката на Дженоа срещу Лацио снощи. Успех на „виолетовите” щеше да ги изкачи отново в зона Шампионска лига, но вместо да изковат победата, те дадоха надежди на Рома, че може да ги застигне скоро.

Поражението на Фиорентина все пак не бе толкова изненадващо, предвид факта, че отборът бе без наказаните Мело и Монтоливо, както и контузените Муту, Гоби, Сантана и Кролдруп.

Удинезе пък се съвземаше от разочарованието в Купата на УЕФА, откъдето отпадна през седмицата. „Черно-белите” обаче явно бяха преглътнали този неуспех и действаха много добре на своя „Фриули”. Квадво Асамоа откри резултата още в 10-та минута след светкавична контраатака и прецизен удар от границата на наказателното поле. Домакините имаха още добре шансове през първото полувреме, но Себастиан Фрей бе на мястото си. Само две минути след почивката все пак се стигна и до втори гол в неговата врата, след дузпа за нарушение на Гамберини. Д`Агостино бе точен от бялата точка, а същият този футболист отбеляза и третото попадение в 69-та минута. Единственият гол за Фиорентина падна малко преди това – в 66-та минута – когато Дарио Даинели засече с глава центриране на Варгас. До края „виолетовите” можеха да стигнат и до още едно попадение, но победата напълно заслужено остана в Удине.

В друг драматичен двубой Рома се наложи с 3:2 над Лече и доближи Фиорентина само на три точки. За гостите обаче загубата означава само още една крачка към Серия Б. Мачът бе много напрегнат и интересен, като и двата състава не се затвориха и играеха почти непрекъснато в атака. Само за 10 минути в началото – в третата и 13-та – Рома поведе с 2:0 с попадения на Тоти и Бриги. Лече обаче стигна до изравняване с головете на Мунари в 31-та и Пападопулос в 55-та.

Радостта на гостите за съжаление не трая дълго, тъй като в 59-та минута след серия от финтове Жулио Баптища бе съборен в пеналта и реферът даде дузпа за „вълците”. Франческо Тоти отбеляза наказателния удар, оказал се и победен за Рома в срещата. В 72-та минута Лече остана и с човек по-малко, след директен червен картон на Лука Ариати за груб фаул срещу Пизаро.

След изненадващия успех на последния в Серия А Реджина с 1:0 като гост на Аталанта, Лече вече е само на една точка от това 20-то място.

Всички резултати от Серия А:

Аталанта – Реджина 0:1

Каляри – Наполи 2:0

Катания – Сампдория 2:0

Палермо – Болоня 4:1

Сиена – Киево 0:2

Удинезе – Фиорентина 3:1

Милан – Торино – от 21.30ч