Вероятният бъдещ собственик на Фиорентина Рико Комисо иска да назначи наскоро освободения от Интер наставник Лучано Спалети за нов треньор. 

Комисо преговаря за закупуването на клуба за сумата от около 200 милиона евро, като вече е начертал план за бъдещето на “виолетовите“. Част от този план се очаква да бъде и Спалети, който да поеме първия отбор. 

Настоящият наставник на тима Винченцо Монтела се очаква да бъде сменен. Други претенденти за поста за освободените съответно от Милан и Рома Дженаро Гатузо и Еузебио Ди Франческо. 

Рокади се очаква да има и в други йерархически нива на клуба. За изпълнителен директор се очаква да бъде назначен Умберто Гандини, който прекара 23 години в ролята на технически директор на Милан. За спортен директор пък се очаква да бъде назначен настоящият директор на Рома Рики Масара. 

Спалети беше уволнен от “нераздзурите“ след края на изминалия сезон. Треньорът изведе миланския гранд до място в топ 4 в Серия А и в двата си сезона начело на тима, но това не се оказа достатъчно за шефовете на клуба, които предпочетоха Антонио Конте за нов треньор.