Отборът на Фиорентина записа изненадваща загуба от предпоследния във временното класиране Верона. „Виолетовите“ отстъпиха с 1:4 на „Артемио Франки“, като това бе втора поредно поражение за тима от Флоренция. В миналия кръг Фиорентина отстъпи и на Сампдория.

Намиращия се в сериозна криза тим на Верона надскочи себе си и като че ли спаси главата на своя наставник Фабио Пекия. В последните си четири мача отборът на Верона инкасира четири поредни загуби.

Срещата започна отлично за гостите, които в първите 20 минути успяха да реализират две попадения чрез Вукович и Кеан. Домакините така и не намериха сили да отговорят до почивката, а веднага след подновяването на играта след почивката, Верона отново удари.

Моисе Кеан отново бе точен, за да направи резултат 3:0 в полза на гостите. Жил Диас успя да намали за Фиорентина в 53-ата минута, но само две по-късно Алекс Ферари реши всичко в мача, вкарвайки четвърти гол за Верона.

В същото време Торино надви очаквано последния Беневенто с 3:0, а малко по-рано през деня Интер изненадващо направи 1:1 срещу друг новак в елита СПАЛ.

Ето и всички резултати от днешния ден в Серия А:

СПАЛ – Интер 1:1

Кротоне – Каляри 1:1

Дженоа – Удинезе 0:1

Наполи – Болоня 3:1

Торино – Беневенто 3:0

По-късно тази вечер:

Милан – Лацио

Рома - Сампдория