Фиорентина най-накрая успя да победи един от грандовете в Серия А този сезон, след като взе скалпа на Ювентус с 3:2 насред Торино в мач от 26-я кръг в Италия.

Срещата започна добре за гостите, които откриха резултата в 19-та минута, когато Гоби, след двойно с Йоргенсен, навлезе в наказателното поле на „старата госпожа” и вкара за 1:0.

Домакините върнаха попадението 10 минути по-късно. В 29-та минута Сисоко върна „бианконерите” в срещата и направи резултата 1:1.

Втората част започна отлично за Юве, след като момчетата на Клаудио Раниери успяха да стигнат до пълен обрат. В 57-та минута Каморанези даде преднината за домакините.

За съжаление на феновете на „старата госпожа” обаче, „виолетовите” успяха да обърнат развоя на днешната среща в своя полза. Резервата Папа Вайго успя да преодолее Буфон и вкара за 2:2 в 75-та минута.

В 90-та минута Освалдо вкара за 3:2 и донесе първа победа на Фиорентина като гост на Ювентус от 1988 година насам. След попадението си обаче, Освалдо получи червен картон, след като съблече фланелката си при отпразнуването на гола.

След срещата Ювентус заема 3-то място с актив от 48 точки, а Фиорентина е с точка по-малко на четвъртото. Останалите срещи от Серия А:

Емполи – Сиена 0:2

Каляри – Дженоа 2:1

Ливорно – Катания 1:0

Реджина – Палермо 0:0

Сампдория – Торино 2:2

Удинезе – Аталанта 2:0

По-късно тази вечер играят Наполи и Интер.