Фиорентина бе най-убедителен от всички във втория кръг на италианската Серия А. "Виолетовите" приеха на свой терен Киево и го разнебитиха с 6:1.

Дългата серия от голове започна в 8-ата минута, а до почивката се разписа и Жерсон в 42-ата за 2:0. 

Флорентинците продължиха да мачкат и през второто полувреме. Банаси в 49-ата и Киеза в 71-ата доведоха резултата до 4:0. Киево най-сетне се записа в мача за 4:1 в 76-ата минута, когато точен бе Томович.

Бенаси и Симеоне в добавеното време вкараха обаче още два, за да направят победата на Фиорентина крайно изразителна - 6:1.

Каляри и Сасуоло направиха резултатно реми - 2:2. Леонардо откри гоненицата в мача, а после я продължи с головете си за Каляри съответно в 10-ата и 73-ата минута. Между тях Сасуоло бе успял да се разпише също като точен бе Беради в 53-ата минута. 

В самия край на срещата зрителите видяха голяма драма. Първо Сасуоло остана с човек по-малко заради втория жълт и червен картон на Марлон. Но Боатенг чак в 99-ата минута от дузпа донесе равенството за гостите.

Фрозиноне и Болоня също фиксираха реми, но без голове - 0:0.

Удинезе успя да надделее над гостуващия Сампдория с 1:0 с ранен гол /още в 9-ата минута/ .

Победа с един гол разлика спечели и Дженоа - 2:1 срещу гостуващия Емполи. Пятек в 6-ата и Куаме в 18-ата дадоха два гола преднина за генуезците, за които това беше първи мач в първенството, подобно на Сампдория, Милан и Фироентина /заради трагедията с моста в Генуа/. След почивката Емполи върна един гол чак в 4-ата добавена минута към редовното време.