Президентът на Фиорентина Марио Конини категорично заяви, че изгряващата звезда на отбора Федерико Киеза няма да тръгне по стъпките на Федерико Бернардески и скоро няма да напуска отбора.

Раздялата с продадения в Юве бивш любимец на феновете бе доста болезнена за всички, свързани с „виолетовите”, понеже Бернардески само месеци по-рано се кълнеше, че няма да си тръгва, още по-малко пък заради омразен съперник като „бианконерите”.

Тринайсетте пристана на колоритния Валери Божинов

19-годишният Киеза получава все повече и повече шансове под ръководството на Стефано Пиоли и показва, че може да бъде основен играч за Фиорентина. Естествено силното му представяне върви ръка за ръка със спекулациите, а миналата седмица се заговори, че Наполи е готов да го отмъкне срещу 40 милиона евро.

„През януари Киеза реши да се обвърже с Фиорентина до 2021 година по собствено желание”, коментира Конини. „По тази причина ни е трудно да си представим, че 6 месеца по-късно той ще промени драстично мнението си. Изобщо нямаме желание да го продаваме”, твърдо заяви босът.