Отборът на Фиорентина се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия, след като отстрани Торино. „Виолетовите“ се наложиха с 2:0, но успехът им не дойде никак лесно. Двете попадения в срещата бяха дело на Федерико Киеза, който се разписа в заключителните минути на срещата.

„Биковете“ от Торино могат да се сърдят единствено на себе си, тъй като бяха по-добрият тим, но множеството пропуски пред вратата на гостите им костваха скъпо.

В следващата фаза на надпреварата Фиорентина ще срещне победителя от осминафинала между Рома и Виртус Ентела. Луис Муриел записа своя официален дебют за Фиорентина за сметка на Джовани Симеоне, който седна на пейката. Симоне Дзадза и Емилиано Морети пък пропуснаха двубоя за Торо.

Въпреки че и двата тима имаха няколко добри възможности за откриване на резултата през първата част, резултатът се запази 0:0 до почивката.

През второто полувреме домакините от Торино показаха по-добра игра, а атаките към вратата на Фиорентина с всяка изминала минута ставаха все по-сериозни и по-сериозни.

Противно на логиката обаче, при една отлично организирана контраатака в 87-ата минута, гостите от Флоренция удариха. Резервата Симеоне направи отличен пробив между двама противникови футболисти, стреля, но Сиригу успя избие. Топката обаче попадна на пътя на Киеза, който не сгреши. Вторият гол отново бе дело на Киеза в продължението на срещата.