Италианският първодивизионен футболен клуб Фиорентина днес обжалва пред федерален съд наказанието на своя нападател Алберто Джилардино.

Алберто Джилардино снощи бе наказан за два мача, след като бе признат за виновен за игра с ръка при отбелязването на гол срещу Палермо в мач от 8-мия кръг на италианското футболно първенство. Наказанието на националния нападател бе наложено от спортния съд, който е първата инстанция. Алберто Джилардино, който в момента е начело на голмайсторите в италианското футболно първенство със 7 гола, бе наказан след гледане на телевизионен видеозапис на мача в неделя, в който Фиорентина победи Палермо с 3:1.

За да вкара първия гол в мача - в 20-та минута, нападателят Алберто Джилардино си е помогнал с дясната ръка, но това не бе забелязано от съдията, който призна гола. Според спортния съд Джилардино "умишлено" е докоснал топката с ръка и това поведение е "много неспортсменско".

Алберто Джилардино - нападател на италианския национален отбор и световен шампион от Мондиал 2006, ще пропусне двата следващи мача от първенството - в сряда срещу Интер /Милано/ и в неделя срещу Сиена, съответно от 9-тия и от 10-тия кръг на италианския футболен шампионат.