Фиорентина направи страхотен обрат, за да отстрани Киево от турнира за Купата на Италия. „Виолетовите” губеха с 1:2, но победиха накрая с 3:2 и продължават напред.

Още в седмата минута неразбирателство между вратаря Аврамов и Пер Колдруп не се разбраха, и Де Паула отклони топката към Пабло Граноче, който откри резултата.

Адриан Муту изравни с глава, след центриране на Мануел Паскуал, в 35-та минута, но само 120 секунди по-късно Киево отново бе начело. Поредната грешка в отбраната на Фиорентина позволи на Лука Ариати да прати топката към Симоне Бентиволио, който оставен непокрит нямаше проблем да забие кълбото в мрежата.

Тийнейджърът Бабакар в един от редките си мачове като титуляр за „виолетовите”, доведе нещата до ново равенство в 75-та минута, като отклони силен удар на Паскуал във вратата на Киево.

На вълните на еуфорията, Фиорентина стигна и до пълен обрат в 77-та минута, когато в герой за „виолетовите” отново се превърна Адриан Муту. Мощният удар на румънеца попадна в ръцете на вратаря, но бе твърде силен, за да бъде спасен.

До края на двубоя Де Паула имаше още едно много добро положение да върне интригата, но не бе точен. Скуизи пък изби шут на Рикардо Монтоливо, излязъл очи в очи със стража.

Фиорентина вече чака своя съперник на четвъртфинал, като той ще бъде излъчен от мача между Лацио и Палермо.