Адриан Муту отбеляза два гола при победата на Фиорентина с 3:1 като гост на Болоня в отложен мач от 22-ия кръг на Серия A. След този успех "виолетовите" се изкачиха на пето място в класирането с актив от 38 точки.

Румънският нападател, който се завърна в тима след триседмично лечение на контузия на лакътя, откри резултата още в 6-та минута. Той получи пас от Рикардо Монтоливо и се разписа с глава.

10 минути по-късно Муту покачи на 2:0, отново след асистенция на Монтоливо, а след това пропусна отличен шанс да запише своя хеттрик. Първото пападение бе номер 100 в кариерата на Адриан Муту.

"Да отбележа своя гол номер 100 е страхотно. Щастлив съм, че го направих. Трябва да благодаря на Монтоливо, защото той изработи и двата гола", каза румънецът.

Отборът на Болоня, който е на четири точки от зоната на изпадащите, намали на 1:2 след попадение на Никола Мингацини в 52-та минута.

Бившият нападател на Фиорентина Пабло Освалдо можеше да изравни, преди Алберто Джилардино да оформи крайното 3:1 в даденото от съдията добавено време на мача със своето 13-то попадение за сезона.

Срещата трябваше да се играе вчера, но бе отложена поради обилен снеговалеж над "Стадио Ренато Дал'Ара".