Отборът на Фиорентина победи с 2:0 Рома на четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия и така се класира за полуфиналите на надпреварата. С две попадения за Марио Гомес „виолетовите“ си осигуриха място в следващата фаза.

Двубоят бе сравнително равностоен, като нямаше много положения и пред двете врати. Фиорентина имаше лек превес по отношение на владение на топката, а резултатът бе откри в след 65 минути игра.

Мануел Паскуал получи дълъг диагонален пас, тръгна от дясно, влезе опасно в наказателното поле, но не бе на добра позиция, затова пусна успореден на голлинията пас към Марио Гомес. Последният не сгреши и се разписа за 1:0.

Крехкият си аванс „виолетовите“ удвоиха в 89-ата минута. Преди това Миралем Пянич опита късмета си, но без успех. Минута преди края на редовното време Марио Гомес увеличи преднината за своя състав, а попадението дойде отново след асистенция на Мануел Паскуал. Така Гомес записа и втори гол в сметката – 2:0.

В оставащите минути до края на продължението Фиорентина показа значителна съсредоточеност и така вече смело гледа напред.