Аталанта спечели Суперкупата на Италия при младежите, след като победи Фиорентина с 3:1. Мачът противопоставя шампионът в Лига Примавера (Аталанта) и носителят на купата в тази възраст (Фиорентина).

Аталанта дублира успеха си от миналата година, след като вкара два гола след почивката и имаше по-сериозно надмощие през по-голямата част от мача. Българският полузащитник Димо Кръстев игра 88 минути на много добро ниво и в края на мача беше заменен от сенегалския нападател Фалу Сене.

Даниеле Кортиновис откри за Аталанта в 19-ата минута. Очаквайки топката на няколко крачки от вратата на Лучи, той много бързо се възползва от колебанията на бранителите на Ла Виола и се показа като истински "лешояд".

В 27-ата минута Фиорентина можеше да изравни, но ударът на Мунтяну имаше рикошет и не влезе в мрежата. 10 минути по-късно Агостинели изравни.

През втората част домакините решиха мача само в рамките на 7 минути. В 67-ата минута Олаф Кобацки направи 2:1, а в 74-ата 190-сантиметровият чех Лукаш Кубацки донесе третото попадение за "нерадзурите".

През август бургазлията, тръгнал от Черноморец, имаше основна заслуга за успеха на своя тим с 1:0 над Верона във финала за Купата в тази възраст. Тогава той беше най-малкият като възраст на терена, но се превърна в основна фигура. От началото на 2021-а година Димо Кръстев е редовна част от мъжкия тим на Фиорентина, но все още чака своя официален дебют./БТА