Изпълнителният директор на Фиорентина Панталео Корвино заяви в прав текст, че ако треньорът Чезаре Прандели мисли да напусне през лятото, то трябва да уведоми ръководството.

В последно време името на Прандели се спряга за нов селекционер на Италия и за нов наставник на Ювентус, а в същото време виолетовите са десети в Серия А и снощи отпаднаха от Шампионската лига, въпреки че играха отлично срещу Байерн Мюнхен.

„Защо Прандели да не бъде треньор на Фиорентина през следващия сезон? Все още договорът му е до юли 2011 година. Собствениците на клуба вече потвърдиха, че нямат различни планове и никога не са казвали, че са недоволни от него или от мен”, заяви Корвино.

„Чезаре много пъти е казвал, че иска да бъде част от историята на Фиорентина. Плановете не са се променили и няма нищо за дискутиране. Ако той вече не е привързан към клуба, тогава той е този, който трябва да ни каже.”

„Като цяло през последните две години загубихме само два мача от Купата на УЕФА, и двата с дузпи от Евертън и Глазгоу Рейнджърс. През тази спечелихме 6 от 8-те си срещи в Шампионската лига”, обобщи шефът на виолетовите.