Една от фракциите на агитката на италианския Рома – съперник на ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа – разпространи открито писмо до вече бившия наставник на отбора Лучано Спалети.

Привържениците на „римските вълци” изразяват искрената си благодарност към работата на специалиста, който реши да подаде оставката си след двете поредни загуби в италианския шампионат и кошмарния старт на първенството.

„Като всяка прекрасна история и тази имаше своя епилог, но този път тя бе без щастлив край. Като истински мъж не чакахте да бъдете уволнен, а решихте сам да напуснете и да не усложнявате вече неприятната ситуация.”

„Въпреки ограничените финансови възможности, които имахте, направихте тим, който играе добре и по начин, на който да завиждат всички в Европа. Още от самото начало не ни отне много време да разберем, че ще направите Рома отново велик клуб.”

„Благодарим ви за рекордът от единадесет поредни победи, за Купата на Италия и за Суперкупата на страната. Благодарим ви за емоциите, които изпитахме в Шампионската лига.”

„Наистина загубихме един велик треньор, но не и истински приятел. На добър път, Лучано”, се казва в част от писмото на феновете на Рома към бившия наставник на тима Лучано Спалети.