Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон вдигна шампионския трофей в Серия А минути след днешната победа над Каляри с 3:0, но организацията по празненствата на рекордното трето поредно скудето набързо бе нарушена от нахлулите на терена тифози.

Футболистите на „старата госпожа“ един по един получиха шампионските си медали, като привържениците по трибуните скандираха имената на играчите. Антонио Конте излезе предпоследен да вземе своя медал, като тифозите се изправиха на крака да го аплодират и да го помолят да остане.

Малко след това Буфон вдигна трофея, но планираната почетна обиколка така и не се състоя. Най-запалените фенове обаче не издържаха и пробиха кордона от стюарди, за да постреснат играчите и техните семейства, които веднага се затичаха към съблекалните.

Карлос Тевес се успя да се измъкне и бе подхвърлян на ръце от ентусиазираните фенове. Аржентинецът не изглеждаше много щастлив от случващото се.

Заради намесата на привържениците партито на отбора продължи в съблекалнята, където шампанското бе подменено с мляко заради присъстващите деца на играчите.