Феновете на Аталанта унизиха играчите на тима по време на последното им занимание преди мача със Сасуоло в неделя. То беше открито за привърженици и медии и на тренировъчната база се изсипаха над 1500 от най-запалените ултраси. 

Те прекратиха тренировката и извикаха при себе си целия отбор, пише "Гадзета дело Спорт". Тарторите на агитката дръпнаха 15-минутна лекция на футболистите и те бяха задължени да слушат внимателно. 

Феновете им наложиха ултиматум да не ги виждат по нощни заведения, докато отборът не подобри резултатите си. Те са им казали още, че при всеки грешен пас срещу Сасуоло, "виновникът" ще бъде аплодиран иронично. 

Единствените пожалени от недоволството на ултрасите са звездите Херман Денис и Макси Моралес. Но и на тях им е било казано да не се отпускат, а да продължават да помагат на "бергамаските" да се спасят от изпадането. 

В момента Аталанта е точно над чертата на изпадащите, като едва четири точки делят тима от място в опасната зона. От месец насам тимът е и с нов наставник в лицето на Еди Рея, но и той не помага особено.