Фенербахче си осигури място в 1/8-финалите на Шампионската лига, след като надделя с 2:1 над ЦСКА Москва в среща от група G на надпреварата. Турският тим завърши на второ място в потока с 11 точки, а лидер е Интер с 15. „Нерадзурите” победиха като гости ПСВ Айндховен с минималното 1:0. Холандците ще играят в 1/16-финалите на УЕФА, след като се наредиха на трета позиция със 7 точки. Руският отбор има само една точка в актива си и слага край на европейското си участие през този сезон.

На препълнения „Шукрю Сарачоглу” в Истанбул двубоят започна нещастно за домакините. След половин част игра бразилският защитник на „фенерите” Еду си отбеляза автогол. Само две минути след това друг бразилец влезе в обективите – плеймейкърът Алекс изравни и върна надеждите на турците. Халфът се разписа с фантастично воле. В самия край на първата част Угюр Борал обърна коренно развоя на мача, давайки гол преднина за домакините. Пак той затвърди победата за тима на Зико с попадение в последните минути на срещата. Секунди преди последния съдийски сигнал Борал оформи крайния резултат, след като заби с глава топката в мрежата на Игор Акинфеев.

В другия мач от потока ПСВ сериозно притесни Интер. Двубоят на „Филипс Стейдиъм” в Айндховен бе изключително оспорван, но все пак до победата стигна по-самоувереният тим. Италианците постигнаха минимален успех над останалите с човек по-малко домакини. В 28-та минута Едисон Мендес събори грубо Давид Суазо и получи директен червен картон, който ще го лиши от участие в следващия евромач на холандците. Въпреки численото си предимство „нерадзурите” стигнаха до победното попадение едва в 64-та минута. Тогава Хулио Круз донесе успеха на своя тим след пас на Суазо.

Крайно класиране в група G:

1. Интер 15

2. Фенербахче 11

3. ПСВ 7

4. ЦСКА Москва 1