Хулигани нахлуха по време на тренировка на Ливорно и дори един от тях удари шамар на нападателя Франческо Тавано, докато президентът Алдо Спинели се опитваше да продаде тима от Серия А.

Клубът обаче е в доста критично състояние и само чудо може да го спаси от изпадане в долното ниво на италианския футбол.

Феновете обаче стигнаха прекалено далеч в своите протести и около 30 ултраси са нахлули на тренировъчната база на тима. Те са поискали от играчите на своя любим тим повече старание в следващия мач с Дженоа.

Междувременно един от тях отишъл при Тавано и го ударил по лицето. Полицията се намесила и успокоила страстите, но когато феновете отишли отново на трибуните, те започнали да обиждат играчите. Основната им цели били Тавано, Моцарт, Давиде Маркини и вратаря Алфонсо Де Лучиа.

Директорът по спортните въпроси в Ливорно Гарцели заяви: "Това е доста сериозен инцидент, който не трябваше да се случва".

Ултрасите освен това протестираха срещу президента, който след тази случка реши да продаде клуба и обяви решението си в писмо до кмета на града.

Спинели пише: "След 11 години страстна работа начело на Ливорно, аз искам да се намеся и да намеря решение за смяна на собственика. Нямам повече сили, нито мотивация да продължавам".