Треньорът на Наполи Маурицио Сари защити решението си да задържи Роберто Инсиние, брата на звездата Лоренцо Инсиние, в състава на тима. Ексцентричният наставник обрисува много светло бъдеще за 22-годишния футболист и това е една от причините да не го прати под наем в друг тим, както първоначално възнамеряваше.

Нападателят е три години по-малък от своя батко, който също играе в атака и вече е италиански национал. Феновете на неаполитанци ще бъдат изключително радостни от съхраняването на фамилния дует, тъй като и двамата играчи са местни момчета.

Медиите в Италия от своя страна подчертават колко впечатлен е останал Сари от израстването на Роберто в последните 2 месеца. Специалистът е получил оферта от Карпи за преотстъпване в последните мигове преди затварянето на летния трансферен прозорец. Сари е бил първият, който се обявил против подобна сделка.

„Искам да го оставите при мен“, казал наставникът на шефовете. „Той ще научи много от нас и ще се превърне в един от най-добрите.“

Роберто Инсиние също като брат си Лоренцо предпочита да атакува от фланга, ала за разлика от батко си той играе отдясно вместо отляво. Това дава надежди на тифозите, че един ден могат да видят двамата едновременно на терена за любимия им клуб.