Капитанът на Италия Фабио Канаваро предрече нови тежки дни за италианския национален отбор заради липсата на класни млади футболисти, които да заменят ветераните.

"Мисля, че не може променим кой знае какво. В момента Италия не произвежда играчи, както беше с моето поколение", каза Канаваро.

"Тук не става въпрос само за националния отбор, но и за клубовете. Имаме добри играчи, но не и такива на световно ниво. Отдавна казвам, че системата трябва да се промени. Трябва да инвестираме в младите", продължи Канаваро.

Носителят на Златната топка за 2006 година, който напусна националния отбор след провала на Мондиал 2010, предположи, че Антонио Касано от Сампдория и Марио Балотели от Интер са можели да помогнат, ако са били повикани в състава за световното първенство, но едва ли отборът е щял да изглежда коренно различно..

"Те не са феномени. Ако бяха, щяхме да ги вземем на световното. Харесвам Антонио Касано, но той игра на две европейски първенства, но не спечелихме. Марио е добър млад играч, но му трябва постоянство", каза още Канаваро.